Hipnoterapija
Hipnoza je izmenjeno prirodno stanje svesti koje nam se inače svakodnevno dešava, najčešće nekoliko minuta posle buđenja i nekoliko minita pre nego što zaspimo.To je ono stanje kada su nam telo i um potpuno opušteni.Hipnozom zapravo produžavamo taj period na 30 do 35 minuta.
Mora postojati spremnost osobe da se podvrgne hipnozi.U toku hipnoze osoba ima kontrolu nad celom situacijom i svesna je svega što joj se sugeriše i u stanju je da prihvati ili odbaci bilo kakvu sugestiju hipnoterapeuta.
Postoje četiri stanja svesti, kada mozak radi na različitim frekvencijama:  Beta- od 13 do 30 Hz.
                                             Alfa- od 8 do 13 Hz
                                             Teta- od 4 do 7 Hz
                                             Delta- od 1 do 3 Hz.

Normalno budno stanje je beta stanje.Tada mozak radi u punoj funkciji i u stanju je opreza i pripravnosti.Alfa stanje je prirodno stanje kada smo blago usporeni, opušteni i sposobni da se fokusiramo na određene stvari ( vožnja automobila, gledanje tv-a, čitanje itd. ).Tada nam je fokus na toj aktivnosti a ostalo isključujemo, ali nismo isključeni u potpunosti već u svakom trenutku možemo reagovati na događaje i možemo donositi odluke.To stanje- alfa stanje, je najbolje za postizanje željenih rezultata hipnoterapije.Mozak je tada 200 puta sugestibilniji i bolje prihvata pozitivne sugestije.Teta stanje je dublji nivo svesti od alfe, a delta stanje je kada spavamo ili stanje slično komi.
U toku  hipnotičke seanse možete prolaziti   kroz sva četiri stanja svesti i vrlo je moguće da ćete biti potpuno svesni svega što hipnoterapeut govori u toku seanse i to je u redu, vi ćete svakako, bez obzira na to, i dalje biti pod hipnozom.

Kada zatvorite oči i opustite se vaši moždani talasi će se spustiti od beta do alfa pa zatim do teta i konačno ako zaspite bićete u delti.Idealno stanje za apsorpciju vizualizacije, sugestije i afirmacije je između alfa i teta stanja.Može vam se desiti da se trgnete, da zaspite ili da zaplačete i to je u redu kada ste u hipnozi,Svako različito reaguje na hipnozu.
Kako kreiramo sopstveni život? Pomoću fokusa, misli, DUBOKIH UVERENJA i emocija.Hipnoterapija je najdirektniji alat za promenu uverenja i navika a daje IZUZETNE REZULTATE I TO VEOMA BRZO.

Telo ne poznaje razliku između zamišljanja nečega i doživljavanja istog-fiziološka reakcija je potpuno ista.To je velika prednost za klijenta jer može da se u bezbednom okruženju suoči sa svojim strahovima, fobijama, da postane motivisan da promeni loše navike i da stekne dobre navike.Uglavnom je potrebno 3 do 6 seansi da bismo postigli željene rezultate.Takođe, ne brinite ukoliko za vreme hipnoze utonete u san.Iako su vaše oči zatvorene, vaše uši nisu.Čulo sluha radi 24h sedam dana u nedelji i ponaša se kao neka vrsta bezbedonosne kamere.

Većina ljudi sa lakoćom dostiže hipnotičko stanje u kome su potpuno svesni svega što se oko njih dešava bez obzira što su kompletno opušteni i fokusirani.Dakle, dok ste hipnotisani imaćete prijatan osećaj jer ćete biti duboko relaksirani i opušteni a u takvom stanju lakše primate sugestiju.Bićete potpuno svesni svega oko vas i možete prekinuti seansu ako osetite potrebu za tim.Hipnoterapeut je tu da vam pomogne da brže i lakše prevaziđete svoje blokade.Moguće je da ćete nakon hipnoze imati osećaj da niste bili u hipnotičkom stanju, da ste bili svesni svega i to je u redu, međutim, bez obzira na tu činjenicu vi ste ipak bili pod hipnozom.

Hipnoterapija se može koristiti za promenu bilo kojih neželjenih životnih okolnosti koje su uvek uzrokovane negativnim uverenjima.Ona može pomoći kod strahova, raznih fobija ( letenje avionom itd), kod oslobađanja od viška kilograma, zavisnosti ( pušenje, prekomerno jedenje), nedostatka samopouzdanja, anksioznosti, nemotivisanosti, neljubavi prema sebi, kod oslobađanja od besa, za postizanje uspeha u raznim životnim segmentima, bolju finansijsku situaciju, uspeh u poslu, poboljšanje emotivnog života i još mnogih drugih stvari.
Hipnoterapija za razliku od mnogih metoda donosi promene i rezultate veoma brzo na lak, bezbedan i prijatan način za osobu koja joj se podvrgava.

By Published On: March 27th, 2019Categories: Hipnoterapija, HomeopatijaComments Off on HipnoterapijaTags: ,